Internetu vládne ve Šternberku IS Trade!

Firma IS Trade je předním poskytovatelem optického a bezdrátového internetu ve Šternberku a okolí. Pana Svobodu zná ve Šterberku po 27 letech tvrdé práce snad každý místní obyvatel. Díky jejich přístupu a kvalitě služeb se k nim zákazníci rádi vrací.

 

S touto společností několik let úspěšně spolupracujeme a jelikož jsou naši klienti s jejich službami velice spokojení, tak jsme se rozhodli, že je podpoříme článkem a položíme jim pár otázek.

Jiří Svoboda, majitel firmy IS Trade

Ve Šternberku působíte od roku 1998. Jaký byl váš začátek?

Naše firma se zabývá prodejem výpočetní techniky od roku 1993. V roce 1998 jsme zcela náhodou obdrželi podnět který vyústil v to, že jsme se stali poskytovateli Internetu. Začátky rozhodně nebyly jednoduché. Nabízeli jsme jak připojení přes DialUp ( vytáčenou telefonní linku s rychlostí 36Kbit ) tak přes mikrovlnné technologie. Ekonomicky byly začátky velmi prodělečné a museli jsme Internet dotovat z jiných aktivit. Byla to hromada práce která nás ale bavila. Vše bylo nové a velmi dynamicky se to rozvíjelo. Naše první připojení do Internetu bylo na dvoulince 128Kbit/s. Dnes to zní směšně ale takové byly běžné rychlosti. Později jsme měli 512Kbit stejnou technologií.

Co vás vedlo stát se právě poskytovatelem internetu?

Jak jsem psal výše – uplně náhodný e-mail s nabídkou ke spolupráci.

Jaká byla kolem roku 2000 ve Šternberku vaše největší konkurence?

V roce 2000 byly téměř jedinou konkurencí firmy, které poskytovali Internet přes DialUp. Před rokem 1999 byla situace taková, že zákazník platil svému poskytovateli za připojení k Internetu, dále ale v případě DialUp služby musel platit Českému Telecomu za telefonní připojení a to nikoliv paušálem ale jako v případě normálního tel. Hovoru. Od roku 2000 byl dohodnut s Českým Telecomem dohodnut speciální tarif Internet 2000 kde minuta vyšla od 16,- Kč.  V té době co si vzpomínám tak k nejznámějším patřil Internet On Line nebo Volný.

Kdo je aktuálně vaše největší konkurence?

Od roku 1998 samozřejmě konkurence neuvěřitelně vzrostla. Souvisí to především s rozvojem poskytování Internetu přes bezdrátové technologie. Jak se technologie stala dostupnější začalo se objevovat spousta nových firem které se rozhodly využít tohoto boomu. Spousta z nich skončila tak rychle jak začínala a často po nich zůstalo mnoho zklamaných klientů. Technické znalosti některých poskytovatelů byly velmi triviální a jejich marketing sliboval hodnoty a garance kterým se v praxi nemohli ani přiblížit.  Dnes je situace jiná, řekl bych, že na trhu zůstávají jen časem prověřené firmy. Některé podlehly akvizičním nabídkám. Takže jako konkurenci uznáváme každou seriozní firmu, která nabízí realitu nikoliv „vzdušné zámky“.

Za posledních pár let se v kraji nechalo koupit mnoho poskytovatelů. Díky čemu jste se nenechali koupit?

Těžko říct. I když je konkurence čím dál větší jsme pořád alternativou velkým firmám a snažíme se naši práci dělat jak nejlépe dovedeme. Zatím zkrátka nemáme potřebu naše klienty „prodat“.

Plánujete na optiku dopojovat nějaké další lokality?

Jistě, naši síť stále rozšiřujeme. Konkrétní plány dopředu ale prozrazovat nebudeme.

Předpokládáme, že je na vás jakožto lokálního poskytovatele vyvíjen velký tlak ze strany „velkých hráčů“. Díky čemu si u sebe zákazníky stále držíte?

Jak jsem již psal výše, snažíme se být seriozní alternativou. Snažíme se klientů vycházet vstříc a reagovat na jejich individuální potřeby. Se spoustou zákazníků žijeme ve stejném městě a jsme jim blíž než velké společnosti.

Co očekáváte od změny telekomunikačního zákona, který je platný od 1.4.2020?

Myslím, že vztah zákazníka a poskytovatele by měl být určen svobodnou vůlí a nikoliv diktován „všemocným“ politikem či státním úředníkem. Myslím si, že spousta zákonů které jsou přijímány „na ochranu spotřebitelů“ jdou ve výsledku proti nim. Obávám se že se to týká i tohoto zákona a i když se to na první pohled nezdá, znamená zhoršení situace pro klienty.

Jakým způsobem reagujete na službu LTE, která úspěšně konkuruje standardnímu „bezdrátu“? Plánujete poskytovat služby také na této technologii?

Snažíme se dělat svoje. Posilujeme a „zahušťujeme“ naši síť  a využíváme nové technologie.

Pro zjištění Vašich nejlepších možností připojení k internetu ve Šternberku nás kontaktujte telefonicky na čísle 588 880 508 nebo prostřednictvím webového formuláře.

Autor: Redakce NejPřipojení.cz 2.6.2020

konec úvazků

1.4.2020 celoplošný konec úvazků!

1.4.2020 vejde v platnost novela zákona, která zamezí pokutování zákazníků za předčasné ukončení smluv.



Autor: Redakce NejPřipojení.cz 3.2.2020

1 Gb/s do sedmi let!

Existence Gbit sítí - CETIN

Gigabit optikou až do domu pro milion domácností?



Autor: Redakce NejPřipojení.cz 21.10.2019

Akvizice UPC

Akvizice UPC Česká republika

Novým majitelem UPC Česká republika s.r.o. se stává Vodafone a od 1.8.2019 přebírá jejich aktivity.


Autor: Redakce NejPřipojení.cz 13.8.2019

5G

Internet 5G

Pravda nebo klamání spotřebitele internetového připojení?



Autor: Šimon Čecháček C-NET.solutions 16.6.2019

Akvizice Lemo internet

Akvizice Lemo Internet a.s.

Novým akcionářem Lemo internet a.s. se stal T-Mobile Czech Republic a.s



Autor: Redakce NejPřipojení.cz 2.6.2019