Chcete legálně sledovat filmy na internetu?

Chcete sledovat filmy a seriály na internetu, ale nechcete se při tom dostat na hranu zákona? Máme pro vás několik tipů, jak si užijete váš oblíbený snímek, ale přitom se neproměníte v piráta.

 

Možností, jak legálně sledovat filmy, je celá řada. Některé jsou zdarma, u jiných musíte zaplatit předplatné nebo jednorázově částku za vámi vybraný film.

Kde to jde bezplatně?

YouTube nabízí zajímavý kanál Filmy v češtině, na kterém jsou dostupné filmy s českým dabingem i trailery. Moc umělecky hodnotných snímků zde sice divák nenajde, ale pokud hledáte něco lehčího na večer, budete s výběrem určitě spokojení. Žánrové rozdělení filmů je poměrně bohaté. Nejdete zde vše od hororů, přes drama i pohádky pro děti. Divácky rušivé jsou ovšem reklamy a horší kvalita přehrávání. Nemusíte se však bát, že by byl obsah nelegální. Kanál provozuje distribuční společnost BlueSky.

 

Další bezplatná možnost sledování je i na webu iVysílání, kde najdete kompletní videoarchiv pořadů z produkce České televize. Divák zde najde odvysílané pořady napříč všemi stanicemi ČT. Ke zhlédnutí jsou oblíbené seriály jako je Most či Vodník, různé série o vaření, ve filmové sekci pak nechybí ani nové české detektivní trilogie. Díky aplikacím pro Android a iOS je možné pořady uložit a podívat se na ně později.

 

Obdobnou službu nabízí i videoarchiv PrimaPlay, kde můžete zdarma sledovat online pořady napříč všemi stanicemi Primy od COOlu po Prima LOVE. Pokud patříte k fanouškům primáckých pořadů, je pro vás pohodlnější registrace a vytvoření vlastního účtu. Díky tomu budete moct sledovat kompletní nabídku videí v HD kvalitě. Nepřihlášeným divákům nabízí stanice jen omezenou nabídku pořadů.

 

Online dokumentární kino v pohodlí vlastního gauče nabízí příznivcům tohoto žánru web DAFilms. Za předplatné 135 korun měsíčně vám servíruje přístup do zajímavého světa festivalových filmů a dokumentů. Na webu se pravidelně doplňují dokumenty z celého světa, ale poměrně výrazné zastoupení zde mají i známí čeští a slovenští tvůrci. V nabídce nechybí například Zuzana Piussi, Helena Třeštíková, ale také Dan Přibáň se svou trabantovou tour. Web nabízí variantu i pro diváky, kteří chtějí sledovat snímky zdarma. Stačí se zaregistrovat a sdílet film na svém facebookovém profilu. Další server, který myslí na náročnějšího diváka, je Aerovod. Pražská kina Aero, Oko a Světozor se v něm spojila do projektu, v němž nabízí světové i české dokumentární, hrané i animované filmy. Pokud však chcete sledovat nabídku Aerovodu, už musíte platit. Za přehrání filmu v HD kvalitě zaplatíte 60 korun, za stažení pak 110 korun.

Kde si za sledování zaplatíte?

Pokud se smíříte s tím, že za sledování filmů a seriálů budete platit, je pro vás variantou IPTV televize, tedy převzaté televizní vysílání. Díky němu můžete mít v televizi nebo v počítači obrovské množství pořadů, které můžete sledovat. Výhodou je i to, že si je můžete uložit do vaší domácí videotéky. Zároveň je pak můžete sledovat a přehrávat z jakéhokoli zařízení, které je připojené k účtu. Alternativu IPTV platformy je dobré volit podle typu vaší smart televize, protože některé podporují KUKI.TV, jiné zase Sledování.TV.

 

Jednou z nejpopulárnějších zahraničních platforem pro online sledování filmů, seriálů či dokumentů je bezesporu Netflix. Jde sice o placenou službu, ale to, zda vám to za ty peníze bude stát, můžete zjistit během třicetidenního zkušebního období. To totiž nabízí Netflix zdarma. Zařídit si měsíc bezplatného sledování je poměrně jednoduché. Stačí na stránce Netflixu zakliknout variantu Free for 30 days a pokračovat na registraci, která po vás bude chtít váš email a heslo. Po úspěšné registraci máte třicet dní, během nichž můžete službu vyzkoušet. Pokud se rozhodnete, že placenou službu využívat nechcete, je možné během zkušební doby od smlouvy kdykoli odstoupit. Dejte si však pozor, abyste předplatné zrušili včas. Tedy dříve, než uplyne třicet dnů. Pokud to nestihnete, zaúčtuje vám Netflix měsíční poplatek podle standardního ceníku.

 

Velmi populární je také platforma HBO Go, která se zaměřuje především na seriály z produkce HBO. Při sledování se sami rozhodnete, jestli zvolíte dabovanou variantu, nebo titulky. Nabídka platformy je skutečně široká. Diváci zde najdou více než 6 200 dílů různých seriálů, přes 800 filmů, dokumentů a pořadů pro děti. Stejně jako u Netflixu, i u HBO Go si za sledování zaplatíte. Opět se však můžete rozhodnout během zkušební doby, která je bezplatná. Třicet dní zdarma získáte tak, že na hlavní stránce kliknete na variantu Vyzkoušet HBO Go, vytvoříte si svůj účet a zadáte platební údaje. Poté můžete využívat služby HBO Go na pěti zařízeních. Pokud se během měsíce rozhodnete, že videotéku už dále nechcete používat, předplatné jednoduše zrušte. I zde si dejte pozor na lhůtu třiceti dnů, abyste nemuseli hradit měsíční platbu.

 

Pro úplnost bychom ještě zmínili možnost využití služby Horizon GO, jejíž prostřednictvím se lze dostat k přístupu k videotéce MyPrime, která obsahuje přes dva tisíce filmů, seriálů a dokumentů i vysílání televize. Aplikaci lze stáhnout do televize i mobilu s operačním systémem iOS i Android. Nabízí i službu zpětného zhlédnutí a vyžaduje registraci v Moje UPC, kde si vyberete jednu z nabídek.

Na co si dát pozor?

To, že jste za sledování filmů či seriálů zaplatili, ještě neznamená, že je vše legální. Může se stát, že jsou snímky umístěné na internet bez toho, aniž by s tím tvůrci souhlasili. Je proto důležité dát si pozor na provozovatele serverů, kteří po vás chtějí platbu za přístup k jejich obsahu, ale peníze jdou do kapsy jim, nikoli tvůrcům. Dají se rozpoznat podle toho, že na web dají pouze odkaz, který pak vede k obsahu webu. Vy sami se však nemusíte bát, že byste balancovali na hraně zákona, protože trestného činu se dopouští pouze osoba, která snímek na internetu zpřístupnila.

Jaké řešení nabízíme my?

Aktuálně nejvíce oblíbenou variantou v poměru cena/výkon je možnost 100 programů za 199 Kč/měs. V případě, že máte Smart TV, stačí si stáhnout aplikaci a po online úhradě se můžete ihned koukat. 🙂

 

Online objednání a více informací zde: NejPripojeni.cz/IPTV/

Autor: Redakce NejPřipojení.cz 20.1.2020

Ověřte si nejlepší možnosti internetu na Vaší adrese!

Nebo nám zavolejte na číslo 588 880 508






    Nemáme rádi spam a budeme respektovat Vaše soukromí! 🙂

    Odesláním kontaktního formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů podle Zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a na základě čl. 6 odst. 1 písm. b) nařízení GDPR za účelem poskytnutí služeb elektronických komunikací.

    IPv4 již nejsou!

    Je to tady. Evropě došly volné IPv4 adresy!

    Sedm let avizovaná situace, která se týká Evropy, Blízkého východu a centrální Asie, se stala skutečností!



    Autor: Redakce NejPřipojení.cz 23.12.2019

    1 Gb/s do sedmi let!

    Existence Gbit sítí - CETIN

    Gigabit optikou až do domu pro milion domácností?



    Autor: Redakce NejPřipojení.cz 21.10.2019

    Akvizice UPC

    Akvizice UPC Česká republika

    Novým majitelem UPC Česká republika s.r.o. se stává Vodafone a od 1.8.2019 přebírá jejich aktivity.


    Autor: Redakce NejPřipojení.cz 13.8.2019

    5G

    Internet 5G

    Pravda nebo klamání spotřebitele internetového připojení?



    Autor: Šimon Čecháček C-NET.solutions 16.6.2019

    Akvizice Lemo internet

    Akvizice Lemo Internet a.s.

    Novým akcionářem Lemo internet a.s. se stal T-Mobile Czech Republic a.s



    Autor: Redakce NejPřipojení.cz 2.6.2019

    Pobočka v Olomouci

    Dolní náměstí 55/33
    Po-Čt 9:00-19:00
    Pátek 9:00-12:00
    +420 588 880 508
    [email protected]

    Odpovědná osoba

    Lukáš Pecina
    +420 722 964 094
    [email protected]

    Správa sítě

    Jan Vorel
    +420 739 727 181
    [email protected]

    © 2016-2020 NejPřipojení.cz s.r.o.

    Se sídlem Slavíčkova 827/1a, 638 00 Brno

    Zapsána v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Brně, spisová značka C 98727 dne 7. března 2017

    IČ:05884659

    DIČ: CZ05884659