Internet pro seniory zdarma

a proč starší lidé věří falešným zprávám (hoaxům) na internetu?
Všimli jste si někdy, že Vaši rodiče jsou schopni koupit si někde na předváděcí akci nové matrace, předražený vysavač nebo cokoli jiného nevalné hodnoty za přemrštěnou cenu?

Když jsme byli dětmi, říkali nám, ať nikomu cizímu neotevíráme a teď nevíme, zda a jak to říct vlastní mámě nebo tátovi?

Teď, když už skoro každý má doma internet nebo o tom přemýšlí je situace daleko náročnější. Co všechno se tam napíše…

Jedné naší klientky se nedávno její pětiletý syn zeptal, jaký měla dotykáč, když byla malá. Svůj mobil máme rádi. Je to náš nejbližší přítel. Musí být. Představte si, že máte sluhu, který k Vám kdykoli, během schůzky, oběda, v noci bez zeptání přijde říct nějakou zprávu. Hrozná představa. A my ho za to máme rádi. Mobil s internetem je dnes již samozřejmost.

Jak často senioři využívají internet?

Internet dnes prodáváme klientům s rodným číslem začínajícím 01 a konče důchodci ve věku přes devadesát let, kteří si internet pořizují poprvé a těchto zákazníků v posledních letech rapidně přibylo.

Pro starší klienty máme a musíme mít pochopení. Občas se nám stává, že někteří ze seniorů zapomenou, že si již internet od nás objednali a pak za pár dnů volají a objednávají si ho znovu. Jedné klientce se dokonce takto podařilo objednat si dvě instalace v různé dny, protože nám poprvé nahlásila jméno za svobodna.

Existuje vůbec internet pro seniory zdarma?

Internet pro seniory zdarma bohužel neexistuje, ale lze u různých poskytovatelů získat slevu na ZTP, případně slevu pro důchodce na úkor rychlosti připojení.

A teď k základní otázce, tedy jak vyřešit, aby nám naši rodičové nevolali kvůli každé pitomosti, kterou na internetu objeví jako o podložené senzaci, protože to tam bylo napsáno. Jak zajistit, aby si neobjednávali nepotřebné? Reklama na nás totiž působí na všechny, je dnes docela dobře cílená a obzvláště staří lidé mají tendence úžasné novinky neustále objevovat.

No, na to nemůže existovat jednoznačný návod. Každý z nás své rodiče známe lépe než kdokoli jiný. Právě Vy musíte vědět, jakou formou a kdy svým rodičům varování sdělíte tak, aby se neurazili, aby se jich to nedotklo. Pravděpodobně to budou pokládat za zbytečné a velmi pravděpodobně se i urazí.

    Posoudit, jestli si tu pomoc zaslouží musíte sami.
Další ošemetnou věcí je to, že Vás pravděpodobně budou zasypávat dotazy. Nevím, kolik z Vás je IT odborníků a opravářů wi-fi nebo počítačů nebo “nojbuků”, protože k nám klienti – internetoví nováčci z řad seniorů volají pro radu prakticky denně.
Pan Vorel z technické podpory denně tráví docela dost času právě různými radami na telefonu pro klienty především z těchto řad, dotazy kolikrát nejsou vůbec triviální, není vždy jednoduché věci na dálku opravit, ale většinou se to naštěstí obejde bez vyslání technika na místo.

    A vy, co s internetem chcete začít, nebojte se, je to prýma. .
S výběrem toho správného poskytovatele a tarifu Vám poradíme a pokud jde o Vaše děti, nebojte, nebudete jim muset volat s každou maličkostí, to vyřešíme na zavolání. Tato služba je pro naše klienty a klienty, kterým jsme nějakou službu zajistili zcela zdarma denně od 9 do 19 hodin na naší infolince nebo přímo na mobilu technické podpory.

Autor: Redakce NejPřipojení.cz 14.10.2019

Kontakujte nás!
Zanechte nám číslo a my se ozveme...

    Pobočka v Olomouci

    Dolní náměstí 55/33
    Každý všední den 9:00-19:00
    +420 588 880 508
    [email protected]

    Odpovědná osoba

    Lukáš Pecina
    +420 722 964 094
    [email protected]

    Správa sítě

    Jan Vorel
    +420 739 727 181
    [email protected]

    © 2016-2019 NejPřipojení.cz s.r.o.

    Se sídlem Slavíčkova 827/1a, 638 00 Brno

    Zapsána v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Brně, spisová značka C 98727 dne 7. března 2017

    IČ:05884659

    DIČ: CZ05884659